Tempohari saya buat kek lapis cadbury lagi untuk makan sendiri. Dalam masa 5 hari je sempat duduk dapat fridge, hari ke 5 dah licin. Saya, Yaya dan kakak tukang perabis. Incik hubby sibuk dengan projek kanopi nya jadi dia tak sempat makan. Saya fikir dia tak suka, sebab selalunya saya buat dia tak endah dan pernah juga dia mengomel manis lah, menggemukkan lah. Bila dah dekat 2minggu habis baru dia mencari. Itulah kat mulut asyik mengutuk tapi masuk perut sedap juga kan? Kan dah tercari-cari.
Tapi nak harap saya buat lagi memang lambat sikitlah. Bukan tak kesian tapi bahan-bahannya banyak. Nak kena pergi borong coklat cadbury banyak-banyak. Dah beberapa kedai saya intai, tapi takde stok. Maaf lah ye... takde rezeki :-).
Tapi nasib dia baik juga, minggu lepas datang angin gila baking saya. Tahan juga saya berhibernasi di dapur dalam cuaca panas berjam-jam melapis kek lapis prune. Yang ini bahan tak banyak dan tak perlu cari jauh. Cuma tunggu mood je terus 'on'. Ini kira kali kedua buat kek lapis prune. Alhamdulillah elok menjadi. Yang first time dulu dah sampai 2 lapisan akhir tetiba kantoi. Well we learn from our experience kan.
Abaikanlah burnt marks kat atas kek tu, tak menjejaskan rasa pun. Bukan hangus pun sebenarnya tapi sebab pewarna saya guna agak deep sikit warnanya tu yang cepat gelap.
Malas nak press atas kek kuat-kuat, tu yang lapisannya tebal sikit.
Tinggal 1/4 je lagi dalam fridge. Cepat... jangan ada yang kutip habuk nanti hihi