Wednesday, 17 September 2008

17 Ramadhan 1429H - Berbuka Ala Kadar

menu berbuka nanti- strawberry sourcream cake with butterscotch sauce for starter & fish 'n chips.our starter sebenarnya lebih sesuai sebagai hidangan dessert. memandangkan kalau goreng awal2 dory fillet tu nanti by the time berbuka sure tak rangup batter dia. lagipun hubby selalu berbuka ringan kat rumah pastu terus pegi solat maghrib berjemaah kat masjid. so sementara tunggu dia balik tu naik lemau pulak batter nanti. jadinya kami akan berbuka dengan strawberry sourcream cake dulu. since pakai sourcream so kek tu takdelah manis sangat, sebab tu buat butterscotch sauce.
lepas je solat maghrib nanti terus goreng dory fillet. siap goreng terus hidang, makan panas2 masa tengah rangup barulah syiok kan?

dah siap pun lepas maghrib tadi... bersepah ;-)

oh ya, semalam bawa yaya pegi klinik since batuk dia menjadi2. alang2 jumpa doktor tu mama yaya pun mintak ubat selsema dengan doktor, dapat 2 jenis, untuk malam ubat yang mengantuk, untuk sahur ubat tak mengantuk. sementara tunggu giliran tu sempatlah aku menimbangkan diri, yelah kat klinik tu ada scale kan takkan tak cuba kot? dah turun 2.5kg... wahhh baguslah, sukanya hati... tapi petang tadi tak puas hati masa ambil seluar kat tailor di care4 sempat timbang lagi... nasib sama result dia. ni berkat puasa sepanjang bulan rejab sampai syaaban dan terus sambung ramadhan. uisyyy... kena kerja keras juga baru nampak hasil sikit.

No comments:

Post a Comment