Juadah iftar petang tadi adalah repeat menu hari2 sebelumnya. Memandangkan ahli rumah ni masing2 takde idea nak makan apa, aku ikut cadangan satu2nya ahli rumah yang ada idea apa dia nak makan. Fahmi cadangkan aku masak nasi lemak dengan ayam goring. Instead of ayam goring biasa aku buatlah ayam goring berempah biar ada kelainan sikit.
Masa on the way ke subang parade tadi hubby baru dapat idea nakkan Bolognese toast sebagai starter sebab tak puas hati Bolognese toast yang kubuat beberapa hari lepas sikit sangat.
Pagi tadi sambil siapkan deko doll kek sempat juga kukus kek buah sebiji untuk yaya. Kesian dia asyik dapat bau kek buah tempahan orang je sampai naik selera dia. Dia minta kek buah without buah, just raisins & sultanas aja. Dia tak sukakan kulit buah oren dan cherry yang biasa kuguna untuk kek buah. Yaya ni kukesan punya deria bau makanan yang sangat baik. Kalau masak sos spaghetti dia boleh melompat bangun terjah dapur, begitu juga kek buah, bau harum rempah2 yang kuadun memang cepat ditangkap deria baunya. Dua benda ni memang kesukaan dia, jadi aku memang tak boleh sembunyikan dari dia.
No comments:
Post a Comment