When you see food pics one after another being posted in my blog
you know that I'm back to my old self - the one that loves cooking and trying out new recipes
I haven't been cooking that much
no correction, I cook when time permits especially on weekends
but I haven't been trying out new recipes that much lately
kalau dulu tangan sentiasa gatal nak memasak sesuatu yang baru
but lately i got distracted, sampai hilang nafsu nak experimenting in the kitchen
tapi sekarang I've minimised the distractions and getting back on track
sebab itu you see food entry sekarang ini ;-)
Ok, more photos of kuih muih this week
hubby is away for the whole week but that didn't stop me from experimenting
kan selalunya bila hubby takde saya pun tak peduli sangat pasal makan
apatah lagi nak masak, but kali ni saya tak peduli lah ada orang tukang habiskan makanan ke tidak
saya nak masak jugakkkk!
Ini pisang bolen@molen, a popular kuih di Bandung, Indonesia
Bandung tak ada mee bandung dan sirap bandung, kalau sebut kat orang Indon depa pun terpinga-pinga
tapi depa ada pisang bolen@molen
Pisang bolen@molen adalah variasi pisang goreng yang dibalut dengan kulit pastry dan dibakar
Kebiasaanya pisang turut dibalut dengan kepingan keju dan taburan gula di sebelah dalam, jadi manis dan berlemak gitu
Saya memang tak pernah rasa pisang bolen@molen sebelum ini sebab belum pernah jejak Bandung
but somehow I was smitten by this kuih when I search for tourist attraction di Bandung, this kuih came up
so why not I give it a try
Rasa dia ok lah... kalau guna pisang yang masak ranum lebih sedap
susah nak komen sebab saya tak pernah makan yang origin from Bandung
tapi rasanya next time kalau buat lagi saya nak letak cinnamon powder
he he he... improvise ... improvise
ok, apa motif dok buat entry pasal makanan popular Bandung ni?
he he... tak boleh agak ke?
ye... next month fly ke sana
insyaAllah
No comments:
Post a Comment