Ini antara kuih favourite Yaya. Tapi saya tak pernah buat. Sebab nak cari kelapa parut muda untuk dibuat inti bukannya mudah. Yang selalu ada kat kedai ialah kelapa tua je. Pakai kelapa tua memang tak jadilah... jadi pengat kelapa terus. Tapi baru-baru ni saya ternampak kelapa agak muda sikit kat kedai Aceh tu. Saya minta dia parut bahagian putih saja. Gula nesan kerek masih banyak kan? Jadi kita buatlah inti kelapa.
Yaya kata inti nya sedap. Memang lah sedap. Kau tengok tu warnanya pun gelap berkilat. Cukup manis. Tapi kulit / crepe nya sedikit dry. Maaf lah nak, Mama tak mahir lagi nak sukat. Saya terrrr nipis kan dia. Patut lenggang tebal sikit dalam pan. Itupun buat 1 cawan tepung dapat ngam-ngam 10 biji ketayap. Inti masih berbaki sikit lagi. Lain kali kalau mood rajin mari kita buat pulut inti pulak ye.