Wednesday, 15 December 2010

Bila Telur Berlambak...

...and before they turn rottens cepat-cepatlah cari jalan nak menghabiskan stok telur kat rumah. Inilah masa yang sesuai nak cuba buat baked mexican eggs. Resipi dah lama minta dengan puan sally tapi dah bertahun peram. Dari sehari ke sehari nak buat tapi tak terbuat juga. Kalau telur naga diperam pun dah keluar anak boleh terbang dah.

Weekend lepas saya buat baked mexican eggs.
.
Ikutkan info dari cik google baked mexican eggs ni calls for the use of black beans selain daripada telur as its main ingredients. Tapi saya tak berapa gemar lah nak makan kekacang selain daripada tempeh. Kalau kacang dhall dah dibuat kari dhalca tu okaylah. Jadi saya gantikan dengan mince beef bercampur mince mutton sikit. Mengembek lagi! Takdelah susah mana pun nak membuatnya tapi makan tahun juga baru sampai seru
Saya buat 1 tray sederhana besar dan 1 tray kecil. Saya tabur parutan keju mozzarella di atasnya sebelum dibakar... voila! Fahmi panggil hidangan ni lasagne sebab rupa dia hampir sama. Tak kisahlah janji boleh dimakan.

2 comments:

Qaseh said...

Assalamualaikum Wa ...

Rajin toi ko wa ...
Macam-macam yang ko buat ...
Kalau diingat semula zaman belajar, tak sangka yer ... ^_^
Ingat lagi tak apa yg aku citer kat ko hari tu ... (masa ko datang Ipoh) ... hehe

Liasari said...

salam ayu,
hahah ko dgn shida tak habis2 kutuk aku dgn tempe! skg ni si kamarul pun masuk geng dgn ko - kutuk aku dan incik tempe ku! harharhar
tu lah korang jgn pandang org sebelah mata heee