Kalau dulu kat subang perdana, bila-bila rasa teringin jalan kaki je depan rumah ada orang jual rojak pasembur.
Kuah rojak dia memang sedap sangat. Cekodok keras dia paling saya suka.
Teringat kat rojak mamak Telekom (sebab gerai dia kat depan bangunan telekom seremban) yang selalu abah beli masa saya kecil dulu.
Rojak dia memang yang terbaekkkk dari ladang. Seriously, lepas makan rojak dia, others seems bland in comparison.
Rojak telekom kuahnya sangat sedap, walaupun sedikit pedas. Kadang sampai menitis peluh atas hidung tapi kugagahkan jua habiskan.
Kalau abah balik kerja petang, dari balai IPD seremban rajin dia bawa motor ke bangunan telekom semata-mata nak beli rojak mamak ni.
Kalau beli paling banyak pun 2 bungkus, sampai kat rumah saya dan adik bongsu bedal 1 bungkus. My sister and middle brother sekolah petang so tak merasa lah diaorang.
Lagipun yang suka makan rojak mamak ni cuma saya dan adik bongsu je ;-)
Jadi saya bantai buat kuah kacang biasa je. Make the cucur udang dan hiris halus timun. There you go, my carca marba rojak ;-)
The left over rojak makan semula for breakfast pagi tadi. And this morning's breakfast adalah yang paling meriah sebab banyak hidangan! Ada leftover rojak pasembur, mee goreng sos tiram, cekodok kentang and what not.