Tuesday, 20 May 2008

Layan

sudah lama tak buat tag... sesekali jom layannn...

Senaraikan 5 hadiah yg anda impikan :
1. Pakej melancong ke NZ
2. Kenwood mixer
3. Kitchen cabinet
4. Sebidang tanah
5. handphone baru

Senaraikan alasan atas pilihan itu :- (haiyooo nak hadiah pun kena bagi alasan ke?)
1. Suka sangat tengok rumput hijau & ladang buah kiwi. Ni impian sejak zaman sekolah menengah lagi, kalau boleh nak hijrah duduk kat sana
2. Kalau ada mixer ni makin berkobar2 lah keje mem’baking’ di dapur. Tak larat dah pakai hand mixer
3. Ni penting utk lengkapkan umah baru… kitchen is the heart of a house. Esok2 memasak, makan, mandi & tido kat dapur!
4. Supaya boleh kubina sebuah rumah impian yang lengkap dengan garden. Susah beli umah siap ni, nak beli yang corner lot (harga mampu milik) sumer dah abis, takpun ada yg design mcm hampeh. Senang ada tanah buat sendiri.
5. handphone saya sudah cukup matang untuk diganti baru... apa model pun tak kisah tak yah lah hi-tech sangat (hehe hints kat orang tu ;-)

5 Impresi terhadap orang yang diminati:
takdelah aku nak minat kat sesapa …

Perkara hebat yang pernah dilakukan:
tak pernah rasa diriku ini hebat… setakat achievement tu biasalah semua orang ada achievement masing2. Mujahid2 Islam zaman rasulullah s.a.w seribu kali lebih hebat compare to my achievements...

5 Ciptaan yang paling disukai (tidak semestinya melibatkan teknologi yang maju)
1. Aircond – nyaman skit tidur musim2 panas ni bila ada aircond
2. Hairdryer – tak sah kalau takde… payah nak keringkan rambut yang tebal & lebat ni klu takde hairdryer
3. Mixer – pukul telur bleh jadik gebu dalam sekelip mata, whereas kalau pakai manual lenguh sampai naik otot2 kat lengan
4. Internet – this is where I met my soulmate… klu takde internet agak2nya siapa ye my partner? Hehe . and boleh blogging!
5. strawberry - ummm i just love it!

5 perkara yang dibenci:
1. Mencik sama itu satu kaum yang tak habis2 menindas orang palestin
2. Buat impression kat orang lain tanpa selidik dulu
3. Cakap tak serupa bikin
4. Dah itu jer… malas nak benci2 ni buat sakit badan jer

5 orang yang mahu di tag:
1. Madam Lemongrass
2. Cik Shida
3. Puan Liza
4. Puan Watie
5. Incik Pairzal

silakan lah ye jangan malu2... ;-)

5 comments:

SHIRAH said...

aku pun layannzzzz jugak la nampaknyer..hehehe

lemongrass said...

hehe lia, mommy lily pun tagged I benda yg sama but sampai skrg tak buat2 lagi, hahaha...
nanti i buat ye :-)

watie said...

Puan Wati tuh saya kah??? mmm.....tunggu yer..tunggu "M" fly away....

Liasari said...

heheh puan watie ni sudah gaharu cendana pula... jgn escape ye? ;-)

liza said...

erk... namo den ka tu???
nanti ku buat ye pn lias...
blm ada masa lagi.. masih sibuk kenduri tahlil arwah ayah...