Thursday, 8 May 2008

Rindu...

lama tak posting entry... been busy actually. my mind is too occupied tak sempat nak blogging. this week balik kerja tiap2 hari mesti rasa rindu yang meluap2 kat anak2. kenapa ntah? padahal minggu2 lain pun pi kerja jugak. maybe sebab this week my time at the office memang betul2 being occupied with work sampai tak sempat nak teringat kat anak2, tu yang bila habis kerja jer terus membuak2 rasa rindu kat anak2. anak je? sian hubby... hehe rindu kat darling sekali.
or mungkin jugak sebab kutahu lepas2 ni mesti ku jadi lebih sibuk daripada hari2 sebelumnya dengan tugasan baru... mencabar betul assignment ni, entah berapa banyak dah panadol aku telan. pastu tentu lagi kurang masa nak teringat2 kat anak. yelah before this walau sibuk sempat gak curi2 masa layan terbayang muka fahmi & yaya masa kat ofis, lepas ni tak sempat dah nak melayan perasaan... nak makan & pi ladies pun tak senang. dari pagi sampai ke petang meeting. hari ni je takde meeting dalam schedule... hee anak2 buah pun wat keje dengan tenang kot sebab aku tak turun menjenguk seharian terperap dalam bilik. today jelah dapat sambung buat paperwork, baca paperwork, check paperwork. but that's what you are paid to do at work kan? to do your work bukan untuk ingat2 hal personal. ehhh mana ada ibu yang tak ingat anak?

tapi sebab ku jenis manusia yang memang tak boleh & tak menjadi buat kerja kalau asyik ingat anak pasal tu takde simpan gambar anak or hubby kat ofis. orang lain ada juga tempek wallpaper gambar anak2, hubby or pakwe kat skrin pc ke handphone ke... tapi aku tak. ada gak rasa jealous tengok orang buat camtu... tapi ku tak bolehhhh... nanti sure tak leh buat kejeeee!!!
agaknya pasal tu juga bila dah petang2 mula lah merembat bawa kereta macam pelesit tak sabar nak sampai rumah.

sibuk2 pun kat ofis tak sempat makan, minum kat umah makan & masak jugak. sebab takut today balik lewat malam tadi before tidur dah siap menggulai ikan tongkol untuk dinner malam ni. how advance, kan? nasib balik awal, maid panaskan lauk, before maghrib ku ajak hubby makan. dapat gulai ikan tongkol berselera betul!

3 comments:

s2m3r said...

lia...lama tak tgk lia.....
pehabaq?

Liasari said...

alhamdulillah ila... kita pun lama x blog hopping. been bz... nanti nak skodeng blog ila intai2 aliya

Ct & Nik said...

salam lia

itu pada anak itu biasala..samala mcm mak kita rindukn kita jugak..cuma certain mak dia tak ckp,just pendam aje.hehe..

anyway- SELAMAT ARI IBU UTK LIA-SEMOAGA MENJADI IBU YG TERBAIK DI MATA ANAK2