Monday, 11 August 2008

Weekend Updates

penyakit M tengah melanda ni, M sangat nak masak2. sabtu lunch je ala kadar, balik kerja i dropped by to 'bake with yen' shop beli barang2 baking (hihi kata malas masak, tapi bukan malas baking... tak sama tau...). dalam pada M tu tekak sebenarnya teringin sangat nak makan nasi goreng kampung 'kedai made' of course. tengah sibuk2 membaking mini cheese tart hubby pun pegilah beli nasi goreng kampung... hehe mekacihhh darling.




mini blueberry cheese tart, my & the kids favourite. resipi courtesy from myresipi ye sila2lah browse. puas hati dapat makan sepuasnya... just like kedai punya





siap je membaking cheese tart, terus sambung buat rendang daging+ayam... ni kes pemalas punya pasal campak jer ayam dalam rendang daging. dalam malas2 tu selera terasa nak makan pulut kuning untuk sarapan, so siapkan rendangnya awal2.



sebut pasal pulut kuning, hehe aku sebenarnya tak pernah seumur hidup buat sendiri. dan untuk kali ni belum terbuka lagi hati nak cuba buat. hajat nak beli siap je kat kedai depan tu pagi esok. tapi hampanya hati dah habis... huhu ratah rendang jelah.

tengahari just masak stir fry kailan in oyster sauce. petang2 skit buatlah prawn dumpling ni. emmm boleh tahan. next time nak goreng pulak, yang ini steamed.

2 comments:

nOLie said...

ishk..nak tart.....

Liasari said...

utk tontotan je pn nolie...