Monday, 9 February 2009

Kek Lagi

masa buat sponge cake untuk birthday my niece tempohari ada lebihan bancuhan kek. aku tuangkan dalam smaller cake tin dan bakar. ingatkan nak simpan je untuk yaya & fahmi makan petang. tapi mengenangkan dalam fridge ada filing perisa lemon dan krimwell masih berbaki, maka hari ni lepas balik dari ziarah hubby's friend dapat baby baru aku pun mulakan operasi membuat krim. vanila sponge cake tu aku belah dua dan lapiskan dengan krim, lemon filing dan cebisan buah oren. asalnya aku ingatkan dalam fridge ada filing orange tu yang aku beli buah oren, rupa2nya filing lemon... takpelah bantai aja untuk makan sendiri apa salahnya kan? harap2 bila buat macam ni cepat sikit habis kek sponge tu... tapi kalau tak habis pun aku dah plan nak hancurkan buat chocolate ball macam yang LG ajar.





pagi tadi we took the kids ke taman jaya lagi. aku surprised tengok yaya yang sekejap je berubah jadi berani compared to our first visit last 2 weeks - she was meek and clingy. kali ni i just let her loose and she was like climbing almost every single permainan yang ada kat situ. even fahmi was not as adventurous as her. agaknya kepenatan bermain pagi tadi sampai tengahari, sekarang ni dia masih terlena lagi. ;-)

2 comments:

[-suziey-] said...

nice kek..share la recipe..

salam singgah :)

Liasari said...

hi suziey,
recipe ready made sponge mix, leh dpt kat kedai... heheh x susah. malu le nak share hehe

anyway, thanks for dropping by. i'm gonna link u to my blog ok?