Friday, 6 February 2009

When The Unexpected Happens...

today's class is going to be fahmi's last day at little caliph, subang u5. keseronokan fahmi bersekolah tadika were shortlived due to the school's weak management. from tonitght's meeting with the principal/owner yang baru je habis jam 11pm tadi, we were informed that the teacher had left abruptly the previous week. thus rendering the school management short handed. with only one caretaker and 1 assistant teacher running the school and juggling between 2 schools (haven't i mentioned in my preious entry that they have another branch at alam budiman), menjadikan sekolah fahmi tak ubah macam nursery aja. so the principal decided to shut down the school. they are offering us to be transfer to alam budiman branch tapi memandangkan kami masih lagi belum decide untuk pindah ke rumah baru di alam budiman, we decided to quit.

kalau nak ikutkan perasaan memang meluap2 rasa marah & geram kat management sekolah tu. macam main2-main pulak buka sekolah, suka2 buka suka2 tutup. tapi daripada aku memenatkan diri mengamuk (dahlah balik kerja straight attend meeting dia) baik aku cepat2 fikir pasal alternative school untuk anak aku.

kesian my boy. dah seronok dia bersekolah dan berkawan tiba2 kena berhenti. luckily i got to know about the school's management decision quite early (mid of the week), so cepat2 aku scout for other school. dan nasib baik juga principal tu setuju nak refund balik duit pendaftaran dan segala advance payment yang kami buat, kalau tak memang aku mengamuk kat meeting tu tadi. we have shortlisted 2 schools so far. daripada 2 pilihan ni rasanya kami dah hampir 99% setuju nak hantar fahmi ke tadika strawberry yang tak jauh dari rumah kami. the owner kata transport boleh di atur... bila dia dah cakap macam tu aku rasa lega lah juga sebab walaupun dekat dengan rumah aku takut kalau tiba2 aku atau hubby kena pergi outstation takdelah kami mati kutu memikirkan siapa nak hantar fahmi ke school. aku tak harapkan kakak untuk menghantar... tak berani nak ambil risiko.

syukur kami suami isteri tak mati kutu bila dapat berita ni. maybe sebab sejak dari awal kami memang dah tak puas hati dengan sekolah ni dan aku sendiri pun ada berura2 nak tukarkan dia ke sekolah lain. so dalam kepala memang dah simpan a few option lain. dan nasib baik juga the few school yang aku scout masih mahu terima student walaupun dah 1 bulan lebih sesi persekolahan bermula. emm anak baru masuk tadika dah kelam kabut.

4 comments:

iswatie "colours of life" said...

Hani pun x lama lagik dah nak berhenti from Q-dees coz us terpaksa pindah ke Banting..kat sana x byk choices la but ada lah jumpa yg kira OK..Mummy dia yg sedih...

Liasari said...

laaa jadi juga pindah. watie kat banting ada smart reader cuma how far dgn tempat watie tinggal x tau ler. smart reader pun bagus juga. dpt refund x? gud luck at new school

azie said...

fuhh..letih nk start all-over balik kan..

Liasari said...

azie,
letih, frustrating... it took away all the excitement in the first place. apapun ni hanyalah cobaan...