Monday, 9 March 2009

Projek Merealisasikan Trip Yang Tak Menjadi

amboiii tajuk bukan main lagi ye? macam projek besar je.
well, berdasarkan perancangan awal hubby sepatutnya semalam (ahad) we were supposed to be in Penang, menikmati keenakan mee udang. tapi disebabkan demam selsema hubby was at the peak yesterday and the day before, terpaksalah trip mee udang dibatalkan. *sigh* tersangatlah frust sebab trip mee udang ni dah lama tertangguh sejak tahun 2007 lagi tau. kalau tak kerana hubby yang agak kurang sihat memang aku sanggup je drive ke penang semalam, padahal aku sendiri pun masih kurang sihat. semua gara2 tak tahan dok terbayangkan keenakan mee udang.

sedap sangat ke mee udang tu? entahlah tak boleh nak aku sah kan sedap ke tidak, tapi mengikut testimoni orang2 yang dah pernah makan mee udang penang, memang semua nya cakap sedap, hatta hubby sendiri. tu yang aku teruja nak cuba.

punyalah gelisah hatiku sebab tak dapat makan mee udang sampaikan tidur malam tadi pun boleh terbayang2kan cara2 masak mee udang. tu yang aku tak suka tu, aku kalau dah terlalu in to something selagi tak dapat selagi tu lah aku gelisah. sudahnya pagi tadi aku ajak hubby gi cari udang besar. dapat ler 8 ekor udang besar putih campur dengan udang sederhana dalam 15ekor. petang tadi aku pun kerjakan lah projek mee udang ku.

tak dapat mee udang penang, mee udang subang pun jadilah ye.

hasil tangkapan mama masa shopping kat ikano pagi tadi dapatlah yaya bergaya dengan pyjama dress dora yang comel. suka sakan anak dara ni, perasan princess sekejap.

dan anak teruna pun dapat sepasang baju tidur baru. eloklah tu beransur2 gantikan baju tidur dia, seluar yang lama banyak dah senteng.

4 comments:

Ami said...

I love mee udang hehe,tapi kat Penang tue ade 2 tempat jer yg ami penah try ok.Kat teluk Kumbar Restaurant Salwa,kat Sg Dua lupe nama kedainye,tapi not the one yg right after Sg Dua exit tue,yg nie jauh ke dlm sket.Your mee udang looks superb lia,tgk2 lagi sedap dari kedai!Tak yah susah2 travel all the way to penang dah hehe

eiseai said...

fahmi...itu amir punya faveret baju tido. every night ckp 'nak baju car' even tho dah pakai the night before. daddy dia ckp beli banyak2 for every night of the week. ish...

s2m3r said...

terliur tgk mee tuuu..alahai.......nak mee udang..tapi mfa allergic kat seafood plak

Liasari said...

ami,
looks can deceive tau... heheh me dunno mcm mana rs mee udang sebenarnya. thanks 4 ur info, insyaAllah klu ada ms pi penang dlm waktu terdekat nak cari restoran salwa tu (nama pun dah serupa nama i).

sally,
tu baju mekanik utk fahmi. ler klu tiap2 mlm amir pki dah jd mcm uniform tido pulak hihihi so cute

ila,
lor allergic ka? isyy rugi... rugi... sedap tu. tapi xleh mkn byk2 pun, naik kolestrol nnti heheh