Saturday, 22 August 2009

1 Ramadhan 1430H

the kids mula berpuasa hari ini. sengaja kukejutkan mereka bangun sahur lewat sedikit. lagipun budak berdua masih dalam proses latihan, so bagi kelonggaran sikit biar perlahan2 mereka dapat sesuaikan diri. sahur mereka ialah jam 7 pagi tadi. this will be the 2nd time for fahmi & the first time for yaya. they had nasi goreng sardin dan sekeping wafer coklat each.

badan fahmi agak suam2 panas. petanda awal dia nak demam. sambil aku menaip entry ni pun perut dia tak berhenti2 berbunyi. kenapa agaknya ye? padahal baru je bersahur. stomach dia upset agaknya. lagipun dia tak makan banyak sahur tadi. lidah dia ada 2 tompok blister. dan bila kubelek lagi rupanya ada satu blister ditepi sebelah dalam bibirnya. patutlah sejak malam tadi dia lebih banyak mendiamkan diri sambil mengulum bibir. kesian dia. patut pun kurang selera makan.

okay i'm off to the clinic. got to get the doctor to check him. lepas tu nak fetch yaya from her saturday class pulak and after that we are off to my mom's house in seremban. my niece yang berumur 2 tahun asyik call sejak malam tadi suruh 'mummy'(nama panggilan anak2 saudara pada ku) balik. geram kat dia, debab... jagalah dia kugomol petang nanti.

2 comments:

eiseai said...

get well soon fahmi. akmal pun donno has what. his stomach and back full of red spots. nak ckp food allergy usually it attacks face, throat, wrist and ankles (for his abangs anyway).

Liasari said...

itchy tak? sian dia klu rasa miang2 sure tak selesa & gelisah je. fahmi masih demam, dah 3 hari. blister on his tongue dah makin hilang. despite his fever dia tetap aktif... kids will always be kids.