Monday, 7 September 2009

17 Ramadhan 1430H - Cuti Umum Sempena Anniversary Kami...

huh uwekk... cuti umum sempena anniversary kami kunon! hari ni memang public holiday kat selangor tapi sempena Nuzul al-Quran, perasan kejap coz jatuh pada tarikh ulang tahun perkahwinan kami yang ke 7. wow nice no eh? 7th anniversary on the 7th of september. alhamdulillah syukur pada Allah swt dipanjangkan usia kami, dilimpahkan rezeki yang tak putus, dikurniakan sepasang cahayamata yang tak putus2 entertain us with their antics. doaku pada Allah swt semoga kami dikuatkan kasih sayang antara kami, diberikan kesabaran dan kelembutan hati dalam mendidik anak2, dan terpelihara kami sekeluarga dibawah rahmat dan lindunganNya. amin...

malam ni malas nak merapu panjang lebar. penat & mengantuk. siang tadi i made the trip to seremban semata2 untuk settlekan banking matters kat tabung haji (seremban tak cuti Nuzul al-Quran), collect 2 pasang baju raya yang dah siap dijahit manik by my mom dan to get my hair cut separas bahu. dan rimas berambut panjang, lama tak ke hair salon nasib amoi tukang gunting rambut tu masih cam muka aku.

since hari ni is our anniversary, aku decide untuk gantung apron and let myself be pampered by other people's cooking. alah bukan makan kat kedai pun. kakak yang masak semuanya, kuah lodeh dengan sambal udang. aku cuma siapkan popia goreng je.

4 comments:

Ami said...

Happy Anniversary Lia!
Home cooked dinner is still the best i guess huhu.i pon dah get used to makan2 kat rumah jer on special day.Hopefully balik Msia pon gitu jugak lah.Lia nie lagi lah,cake pon tak payah order kat kedai!

Liasari said...

ami,
yg tak bestnya takkan for special day sdri kena buat kek sdri, mana syiok! i refused to do it, tak bestlah... nak org buatkan huhu berangan jelah aku ni

iswatie "colours of life" said...

kak lia.happy anniversary!terliur ja tgk entry blog nih

Liasari said...

tenkiu watie,
wehhh blog org tu lg lah... gotong royong wat kuih raya smpi 8 balang sorang, jelesss