Thursday, 7 January 2010

Tunjuk Belang

Baru masuk hari kedua bersekolah, yaya dah tunjuk kebekengan dia. Semalam a boy in her class kena cubit kat telinga sampai merah dikerjakan yaya. Semuanya gara2 budak lelaki yang duduk sebelah dia ni tundukkan kepala bawah meja mengintai dia – itulah cerita versi yaya semalam. Tak pasal2 merah telinga budak tu. Lepas tu cerita yaya lagi, bila tengok telinga budak tu merah dia dan girl friends dia semua ketawakan this boy. Haaa ni nak kata yaya bekeng tak bertempat pun susah juga, kalau takde sebab dia takkan buat orang.

Lepas tu masa aktiviti yang dipanggil 'thomas the train' pulak kata yaya mereka disuruh beratur sambil letak kedua2 tangan atas bahu kawan dihadapan. kata yaya si budak lelaki yang sama instead of letak tangan atas bahu yaya dia pergi peluk leher yaya dari belakang. aiyooo... ni kes cinta sudah berputik ye? yaya pun sekali lagi tunjuk kebekengan dia. sengaja nak mengusik yaya, kukatakan pada dia agaknya sebab yaya comel sangat kot. tersenyum2 pulak si yaya ni. tapi serius cakap anak dara aku ni garang betul dengan kawan2 lelaki dia.

2 comments:

iswatie "colours of life" said...

bagus jugak garang2..kang org takut ckit kat dia.....x la kena buli nanti..

Liasari said...

garang2 sgt pun nnti org takut nak berkawan... mama dia pun takut tgk dia garang dgn abg sdri hehe