Friday, 14 May 2010

Tukar Angin

entah angin apa dalam minggu ini anak-anak saya saling bergilir membuat request mama and daddy mereka swap places untuk drop mereka ke sekolah. fahmi memang setiap hari saya yang hantar dia ke tadika, dah jadi tugas tetap saya setiap pagi lagipun tadika dia sehala dengan laluan keluar saya ke tempat kerja. sementara yaya diambil oleh principal dia setiap pagi.

pagi semalam hubby keluar kerja agak lewat. sempat fahmi catch up with him. sesudah saya siap berpakaian barulah saya dapat tahu fahmi dah naik kereta hubby. cekap betul dia tangkap hubby minta dihantarkan ke sekolah. melihatkan abang nya dah pergi ke tadika meninggalkan saya, yaya terus book saya minta hantar dia pula. cekap... memang cekap.

malam tadi sebelum tidur saya terdengar fahmi talking to himself aloud "esok pagi abang nak bangun awal subuh" terus saya sampuk, "bangun awal nak buat apa?". fahmi, "abang nak mandi cepat-cepat nak suruh daddy hantar sebab daddy gi keje awal". saya, "la ingat bangun awal nak sembahyang subuh, dah bangun awal jangan pulak tak sembahyang subuh..." fahmi tersengih jer.

pagi tadi cepat fahmi bingkas bangun tak sempat saya kejutkan dia. hubby memang kena keluar awal sebab first day report duty kat department baru. tambahan saya minta dia hantarkan kek teacher's day seberat 5kg ke tadika fahmi. saya pujuk fahmi naik kereta saya je, mujur dia tak banyak kerenah. jadi yaya yang pada awalnya dah bersemangat mandi dan bersiap awal terpaksa juga mengalah bila saya bagitau saya tak dapat hantar dia ke sekolah sebab hubby tak dapat take over hantar fahmi.

No comments: