Wednesday, 26 May 2010

Weekend Getaway

Me and the children will be going to Ipoh this weekend menemankan hubby yang join Happy To Ride Jamboree – jambori berbasikal organized by HTR Ipoh. I’ve said before yang walaupun saya sering merungut pasal hobi berbasikalnya yang selalu curi family time waktu hujung minggu tapi saya tetap beri sokongan moral bila perlu. Sebagaimana dia menyokong hobi baking saya yang sudah melewati fasa hobi. Bezanya my hobby is a paid hobby! Hobby dia pulak buang duit. Itulah hujah yang selalu saya keluarkan. Agaknya orang lelaki memang suka hobi yang keluar duit ni. Oppss orang lelaki semua jangan baling batu kat saya.

Bolehlah saya jumpa Ayu, kawan lama sekuliah di UKm dulu. Kali terakhir jumpa dia was 2 years ago, masa tu adik perempuan dia tengah dalam pantang bersalin anak no.2. Kali ni kata dia adiknya akan balik ke ipoh menunggu hari nak bersalin anak no. 3. Kebetulan sungguh! Kali terakhir jumpa dia was in june, kali ini akan berjumpa dia 2 hari sebelum bulan berinjak masuk ke june. Kebetulan sekali lagi. Bolehlah saya buat kerahan tenaga suruh dia bawa saya dan anak-anak ke Lost World of Tambun. Bukanlah saya peduli sangat tempat2 macam tu, tapi while hubby berjambori bolehlah anak-anak main air. Kalau tidak termenunglah kami anak beranak, lebih baik duduk rumah je.

There’ll be 2 other families yang ikut serta dan menginap di homestay bersama-sama kami. Saya cuma kenal the husbands aja (sama ada kenal nama atau rupa sekali), the wives and children memang saya tak kenal. Tak tahulah macam mana nanti, kena pulak saya ni memang jenis penyegan sikit susah nak mesra dengan orang. Fikir-fikir balik rasa macam tak patut je saya tinggalkan diaorang while bawa anak bersuka ria di LWOT dengan kawan lama saya. Tapi mahukah diaorang ikut saya ke LWOT? Saya kalau dah jumpa Ayu harus saya lupa diri nanti terpinggir pulak mereka. Tapi saya bukan tuan rumah, bukan kewajipan saya nak fikir pasal entertain semua orang kan. Baiklah saya hiburkan hati sendiri dan anak-anak. Bunyinya macam pentingkan diri je kan. Tapi saya agak fleksibel, boleh aja saya berubah hati bila dah jumpa nanti. Who knows kalau kami ada chemistry?

No comments: