Friday, 4 June 2010

Berkubang di Lost World of Tambun

saya tersangatlah sibuk dengan projek saya, ini pun baru selesai projek untuk hari ini. penat ya rabbi tapi tetap nak berblogging. sambung balik cerita trip kami ke ipoh tempohari. sementara encik hubby sibuk dengan kayuhannya di happy to ride jamboree yang mengambil masa 3-5 hours tu, apa yang saya dan anak2 buat untuk menghiburkan diri?
kami berkubang di taman tema air, lost world of tambun. err the children yang berkubang actually. saya cuma jadi pemerhati dari jauh. memandangkan khidmat life guard disediakan maka bolehlah saya bersantai sambil berborak dengan kawan lama saya, ayu tanpa risau.
tak perlu saya bersusah payah nak entertain anak-anak saya sebab ternyata daripada gambar-gambar kat bawah ni mereka pandai hiburkan diri sendiri! fahmi even make new friend lagi langsung tak hiraukan saya.
tidak seperti yang saya dan hubby jangkakan, ternyata both yaya dan fahmi kali ni tak takut langsung nak cuba semua permainan yang ada. terutamanya fahmi yang agak penakut sikit, tapi this time around dia sangat adventurous! tengok tu dia panjat slide yang basah begitu aja! sungguh saya tak perasan sebab terlalu asyik snap pics kalau tak dah kena dah dia ni.

bila berdiri dekat anak2, saya kelihatan cerah sangat. hehe perasan putih kejap padahal sama jer dengan budak berdua tu!
dah nak balik baru teringat nak ambil gambar kat signboard.
hampir 2 jam berdendam dalam air, both my children masih tak puas. muncung sedepa bila saya ajak balik!
dari lost world saya drop my children back kat homestay sebelum saya bergegas semula ke tapak HTR untuk fetch hubby. bila dah tinggalkan anak2 begitu saja kat homestay datang pulak rasa bersalah sebab saya langsung tak pesan apa2 to my housemate untuk tengok2kan anak2 saya. padahal dia sendiri ada 2 anak kecil yang perlu di monitor. aduhh teruknya saya! sorry sangat lastri!

No comments: