Sunday, 4 July 2010

Spaghetti Seafood Carbonara

sungguhpun kami sefamily ni penggemar pasta tapi jarang sekali makan spaghetti or any other type of pasta noodles dengan sos lain melainkan bolognese. rasanya sebab bolognese memeang sesuai sangat dengan tekak kami. tapi pernah juga bagi my kids cuba spaghetti with alfredo sauce, which they like tapi tidak seperti mana they love bolognese sauce. cuma semalam saya teringin nak cuba buat sos carbonara pulak.

kan saya sepatutnya masak mee rebus semalam? tak jadi sebab tak ada keledek merah. penat cari sampai ke mydin bukit jelutong. owh bukan maksud saya kat mydin takde, ye ada tapi incik mydin perli saya, dia jual keledek sebesar betis gajah! serius saya tak tipu, tak caya sila pergi mydin bukit jelutong sekarang. harga seketul sekitar rm16-rm18 sebiji. perli saya lah tu! saya cuma nak keledek comel lote barang sebiji dua pun jadilah. kedai runcit depan rumah memang tak jual.

disebabkan takde keledek maka saya yang dah mati kutu tak tau nak masak apa saya bantai lah buat spaghetti seafood dengan carbonara sauce. so easy peasy. ada telur, ada cream, ada parmesan cheese, ada lada hitam jadilah dia. ummm yummm yummm ;-)

No comments: