Saturday, 5 February 2011

Welcoming the 12th

Keluarga syed ali menyambut kedatangan ahli baru yang ke 12 penghujung Januari baru-baru ini. Cuti CNY anak cucu berkumpul ramai-ramai nak tengok ahli baru,anak lelaki yang juga anak ke 3 to middle brother.
All smiles for Atuk. My father is one proud Atuk to be blessed with 12 grandchildren - 6 girls and 6 boys. So proud he is that he asked all 9 out of 12 yang available to gathered di pagi hari Jumaat for a photo session. The 2nd eldest cucu holds the youngest one on her lap.

Two mischievious cucu yang kadang-kadang bercakaran, kadang-kadang get along too well they make me worry they'd be up to a mischief. Kalau mandi mesti nak berdua, si kecik lah yang suka menempel mandi sama-sama dengan 'abang' (fahmi). Air yang jatuh ke badan sikit je, yang melimpah dan disembur ke lantai lebih banyak. While the boys mandi kat luar, the girls pulak berhimpit-himpit mandi sama kat bilik air dalam rumah. Mandi mesti nak berjemaah, kalau ada yang tak nak ikut mandi berjemaah nanti kena boikot! Teringat saya zaman kanak-kanak dulu. Sesekali jumpa all my cousins macam tu jugaklah saya, berkepit ke mana saja. Kalau sorang tak makan, semua tak nak makan, kalau sorang lead makan barulah semua berhenti bermain dan makan.

So, that's how we spent our CNY holidays, melepak dengan keluarga.

No comments: