Monday, 14 May 2012

Apple Pie : The Return of Olympus u1010

Yeayyyyy... my olympus u1010 dah sihat
barulah dapat balik my photography mojo
snap pictures puas-puas, kira balas dendam sebulan tak dapat snap pics
bosan ambil gambar pakai handphone, blurry semacam
kalau iphone takpelah juga, tapi ni pakai handphone cikai

sempena mendapat balik camera, saya pun merajinkan diri baking
dan-dan tu jugak beli epal granny smith 3 biji
pagi semalam buat adunan pastry, simpan dalam fridge sementara kami sefamily keluar attend kenduri kahwin my second cousin di port klang
balik kenduri terus masuk dapur dan sambung bake


Aduiii mak, lepas geram punya pasal setting untuk apple pie berposing pun dah ala-ala pro you! Geram tengok gambar ambil sendiri... ferasan!!! Maafkanlah tuan rumah ye




Sambil merasmikan baking tin pie yang baru... eh dah lama beli tapi baru pakai (*_*)




Menggodek-godek edit gambar guna pixlr ... selepas picknik.com menamatkan servisnya




Apple pie versi malas masak filling. Just coat the sliced apples dengan sugar, cinnamon powder, nutmeg powder dan lemon juice. Let them macerate for few hours then drained. Collect the juices pastu buat reduction process. Susun the apples, curah reduced juices dan bake.




Hmm... dah layak beli dslr ke belum? He he he
Hadiah birthday pleaseeeeee.... te he he he

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kak dah mcm gmbr utk cover magazine masak2 .. terbaikkk ;-)

Liasari said...

hihihi Diana jgn puji lebih2... koyak kain alas meja tuan tanah...

Ayu said...

Adoi seksinya pie tu pose.. Gambar mmg cantik. Layak selayak-layaknya. Sokong 100%!! :D

Liasari said...

Hahahaha ayu haruslah mula melobi incik suami for a dslr!!!