Monday, 23 July 2012

3 Ramadhan 1433H - Talam Roti

Juadah pencuci mulut (bagi saya pembuka mulut hehe). Talam roti.
Alhamdulillah elok menjadi. Except lapisan tengah agak lembik. Dunno why sebab dah kukus cukup lama. Guess next time kena cuba letak tepung kastad sikit untuk elakkan dia lembik.





Resipi asal Chef Asma yang famous dengan kelas talam. Resipi diambil dari blog citarasawan. Kalau nak cuba boleh kurangkan kepingan roti kepada 13 keping sahaja. Dan saya letak blackcurrant, lebih sedap sebab dalam lemak manis ada rasa masam blackcurrant.

2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

up resepi kak .. tgk hasil tgn kak sumer cantik2 ala2 hotel .. ;-)

Liasari said...

ala diana,
potong pun tak semenggah buat malu hotel je hehe. ok sat akak up resipi dia