Tuesday, 25 September 2012

Good News Are Few, Nevertheless It Consoles One's Heart

Yeayyyyy!!! Finally...
The good news sampai juga
Mr hubby would be pleased to hear this nanti


Owhhh don't read too much between the lines ye
Tiada bun in the oven ye
Walaupun sepanjang sakit seminggu lepas I get bouts of nausea and dizziness
yang asyik berulang-ulang
Ada rasa muntah dan stomach rasa bloated sangat-sangat terlintas juga
kat kepala kami mungkinkah ianya lebih daripada sekadar simptom food poisoning?
But nope... it is quite impossible
So no, there'se no bun in the oven
Saya cuma terkena virus yang menyebabkan food poisoning terlalu lama


I recieved the good news pagi ini
The office's lawyer called up to tell me that finally, dia telah mendapat lampu hijau to officially remove my name dari Form49
Alhamdulillah... berita gembira yang saya sambut dengan riang
After 3 months of waiting restlessly!
I even offered untuk sign semula apa saja dokumen yang kurang asalkan kerja mereka dapat dipercepatkan dan dipermudahkan


Lega sedikit selepas diberi berita cemas semalam
Saya sedar dan sangat-sangat sedar berita yang baik itu barangkali sedikit
berbanding yang buruk itu lebih banyak
Saya juga tau consequences kepada 5 tahun mencagarkan nama dan reputasi
5 tahun yang lepas sama ada cepat atau lambat akan catch up with me
Dengan itu saya mohon berlindung dari Allah swt
Buat sementara waktu saya mahu enjoy berita baik ini ;-)

3 comments:

dianas said...

salam kak liasari. thanks for singgah n dropping comment on my blog. sebenarnya sy suka sgt baca blog akak. i was like......OMG OMG OMG kak liasari read my blog?! hehe.. salam perkenalan ye kak. my name is syaz:)

Liasari said...

Salam perkenalan syaz,

Syaz, akak pulak was like OMG OMG ada org follow my blog?! Biar benar blog merapu meraban mcm ni hehe... Tq 4 reading, harap ada sedikit kebaikan yg bleh dikongsi.

dianas said...

akak ni.. nape takde orang follownya.. agak saya mesti ramai org suka baca n follow blog akak.

saya suka baca blog akak2 dan emak2 ni.. byk pengajaran yg boleh dikutip :) n i admire ppl u yang boleh express yourself melalui tulisan..sbb ughh..i'm really bad at that.hehe