Sunday, 8 April 2007

Aftermath

Finally, we make a go to hold yaya’s dinner party semalam, 7 april. Walaupun pada mulanya rasa agak keberatan, but it’s not fair not to hold her birthday party, especially when fahmi dapat raikan birthday dia besar2an. Although it was not a successful party. For an instance, the birthday girl demam. Tengah malam before her party tiba2 badan dia panas. Dahlah 3 malam berturut2 berjaga malam sebab dia batuk teruk menjelang tengah malam sampai ke pagi.

Secondly, most of the invited guest tiba2 tak dapat datang. My mom balik Terengganu jaga nenek sakit. My dad, I dah agak bila ma takde memang susah nak pujuk abah datang, plus abah don’t drive! Pak Ngah (my bro) pun tak dapat datang, problem transport gak. My best friend dari zaman sekolah (you know who you are) tiba2 ada urusan keluarga. Huhhhu… mana syok gini.


Alhamdulillah kak ya (my sis) and her kids, ebby (my younger bro) and his girlfriend datang jugak. Kalau tidak boring sihhh sedara mara takde, dahlah aku ni sebatang kara kat KL ni.








Seawal jam 4 petang caterer from eden catering dah terpacak depan laman rumah yang so sempit. Bagus diaorang ni, semua diuruskan sendiri takde gangguan langsung, terus we all keluar nak gi collect cake kat tropicana pun tak risau. Tengok tuh birthday cake yang sarat dengan macam2 figurine.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Anyway, alhamdulillah, walaupun siangnya nampak macam mendung nak hujan tapi tak jadi & cerah sampai habis aturcara. Thank you to those who came to make the party lively, js&her football team, watie&co, nad, kak eza yang sporting, acik… geram dengan qistina yang comel. Thank you for the presents.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Uhhh penat walaupun pakai caterer. Penat Berkemas laman rumah sampai kol 1 pagi, pastu penat malam tu me & hubby both tak boleh tido jaga yaya tak sihat & meracau jer sampai lepas subuh baru dia tido nyenyak. Kesian my little princess. Oh ya, to my surprise anak mama dapat patung barbie lah... wink ;) wink ;) ... siaplah lepas ni dia kasik barbie pakai diapers.

So, today sepanjang hari, our main agenda is tido, tido tido!

7 comments:

SHIRAH said...

I'm feel so sorry Wa..bukan tak nak datang tp my mom nak balik kampung.Al maklum ler i ni kan driver to my parents..huhuhu sedih la plk

Liasari said...

heheh aku saja jer wat ko rasa bersalah...hahaha

SHIRAH said...

Wa..klu ko balik ke seremban on 21/04/07 - datang ler ke PD bawak anak2 ko, kat sana ada swimming pool..even tak 5 stars tp that place not bad too..anyway if nak datang call me..(special jemputan nie)

pairzal said...

salwa abdul rahman!!! aku mohon ampun dan maap sebab banyak buat dosa sempena raya ni...eh silap..sempena harijadi yg aku takdapat dtg tu,,,apa apa hal ko baca blog aku "pairzal.blogspot.com"

eiseai said...

lia...mana gambar i???? gambar secoet je gambar bum bum asyraf :D

the party was nice lah. loved the food, the cake, the company. tapi tertinggal raisin atas table. tu lah...ckp kat amir, ni mummy punya, amir jgn amik. last2 mummy dia yg lupa...

Liasari said...

haha js, pic u ada tp gelap giler takde spotlight... i nak letak pun takut kena jerit dgn u...hahaha

@Mama Adam Mukhriz said...

kak lia nk ty .. how much spend tuk catering n cater 4 berapa org???sure sedap2 all e food ...adam meragam smp x leh nk attend party yaya ...hu..hu ..so sorry ...