Saturday, 13 September 2008

13 Ramadhan 1429H - Mee Rebus

kalau minggu lepas berbuka dengan mee bandung, today kami berbuka dengan mee rebus pulak. harap maaf ye quality pic makin lama makin kurang baik. kalau ada toy macam ila & watie pun tentu best ;-)

buat mee rebus kali ni aku tak bother nak letak daging or tetelan. sebab kalau beli daging 300gm pun belum tentu seminggu boleh habis. instead aku gantikan dengan stok/rebusan tulang rusuk maggi jer. yeah i know, i know kami sekeluarga ni memang alah dengan MSG, tapi time2 darurat gini aku hentam aja letak sikit.
malam ni penat sesangat... subuh tadi masa bangun sahur yaya muntah lagi. bila dia terjaga tengok aku takde dalam bilik terus dia menangis2... aduii anak dara yang dah 3 1/2 tahun ni kekadang buat aku rasa macam kami ada bayi kecil jer. bila dah menangis tu mulalah datang batuk... pastu kalau tak muntah tak sah.
aku dah janji dengan dia nak belikan kasut raya... hubby suruh pakai crocs dora dia tu jer, tapi yaya nak kasut girlie. so siang tadi bawa lah dia pegi beli kasut. yaya dapat sepasang, fahmi dapat sandal & mama pun dapat high heels purple matching dengan baju raya. since dah keluar tu, aku pun terus pegi buat cermin mata baru. mula2 nak ambil tag hauer punya flexible glasses, sekali try cutting dia terlalu lebar. frust... ambil silhoutte. yang mengejutkan bila test mata, the result yang came out shows that power for my left eye dah dropped. hmm boleh gitu? alamatnya takes time lah aku nak adjust to new glasses nanti.

btw, ni just untuk cuci mata, jangan sakit mata pulak lepas ni tengok cuppies ku yang sememeh ni. ni semua hasil menggodek toy baru. vanilla cuppies dengan royal icing for topping. buruknya!!!

2 comments:

eiseai said...

ei makin menjadik2 mama yaya. geram betul.

Liasari said...

heheh kenalah menjadi2 sebab dah dpt toy baru kan... klu x nnti mr hubby tak nak sponsor lagi huhu