Monday, 29 December 2008

Melaka Trip

malam ni tak larat nak tulis entry panjang2. badan masih sakit2 from the day trip semalam. hence, tengok gambar jelah ye. we woke up late this morning, aku pun rasa terkejut bila terjaga tengok jam dah hampir 10am. tak pernah lagi bangun selewat ni! the whole family berpuasa sunat hari ni termasuk fahmi excluding yaya yang beria2 nak ikut berpuasa tapi tak masuk tengahari dah minta minum.

it was an exhausting trip, not an enjoyable one for the adults sebab banyak benda yang tak dapat nak buat i.e. naik menara taming sari, eye of malaysia and boat cruise but the children really enjoy themselves. we choose the wrong day/date sebab it was sunday dan kebetulan malaysians sambung cuti sempena Awal Muharram so melimpah ruah manusia. tu yang tak dapat naik menara berputar taming sari! frust betul. lepas tu nak naik boat cruise pun tak dapat coz petang tu hujan renyai2 so cruise diberhentikan *sigh*.

anyway, fahmi & yaya had fun dekat zoo. especially fahmi who gets to ride a horse... ditemani daddy! had too coz my boy ni berani2 takut. kali terakhir kami ke sini was 3years ago in december 2005 when fahmi was just 2. the 2005 trip lebih menyeronokkan.


besarnya seladang kat belakang tu. funny tiap kali ada orang nak take its pic mesti dia turn menghadap kamera... macam tau2 je


unlike our zoo trip 3 tahun lepas kali ni kami naik tram keliling zoo, tak larat nak repeat the same journey yang sah melenguhkan kaki




cowboy berani2 takut


the double decker bus with two faces kata yaya. i don't understand what she meant tapi bila tengok balik rupa2nya belakang bas ni nampak macam rupa hadapan bas.


sambil menunggu clearance untuk boat cruise... it was a windy day and sejuk je ditiup angin. fahmi suka sangat berlari2 kat tepi sungai melaka ni... macam2 layang2 agaknya dia rasa :-)




penat nak berjalan dari dataran pahlawan ke boat cruise kami naik beca.


we were supposed to be in this tower tapi sayang tak mampu nak beratur panjang dengan 2 orang budak kecik yang tak reti duduk diam ni. view dari tower ni mesti menarik... *sigh*

Btw, Selamat Tahun Baru Hijrah to all Muslims. Syukur Alhamdulillah atas nikmat & limpah kurniaNya kita masih lagi bernafas. Semoga kita semua diberi kekuatan Iman, ketakwaan dan perbanyakkan ibadah.

3 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

salam tahun baru kak ;-)

Liasari said...

selamat tahun baru hijrah 2u2 diana... may u be bless with happiness...

永遇乐 said...

Welcome to Melaka ;p