Monday, 23 February 2009

Hal Rumah Lagi...

i spent sometime today writing complaint letter to the developer of our house. the defect rectification works has been pending for 3 months now! walaupun we have put on hold our plan to move into the house (which was intially to materialised in March'09) but that's our internal plan and not something they can take advantage of as an excuse for not completing the rectification works in time. and despite having done partial of the works, the rest left unattended are not something we can just simply brush off. pengalaman lepas berurusan dengan developer ni mengajar aku untuk screw them secukupnya biar hal kecil sebesar zarah sekalipun. dan surat ni aku copy kepada ceo dia sekali, aku tak pedulilah walau orang kata hal kecil tapi kalau berurusan dengan orang bawah semua buat sambil lewa je rasa2nya biarlah orang atas tahu macam mana azabnya buyer macam aku ni diperkotak katikkan. dan kalau orang atasan dia pun sebenarnya memang sama lousy dengan orang bawahan dia, then i think whoever he/she is deserve whatever i said in that letter!

okaylah enough said pasal rumah. buat masa ni anything that has got to do dengan rumah takde satupun yang buat aku gembira. stressful betul memikirkan nak masuk rumah baru ni ye.

fahmi nampaknya dah semakin happy kat sekolah. today dia bawa bekal mini egg tart yang aku buat semalam. beriya2 dia nak bawa bekal, lagipun memang aku buat banyak so aku siap2 letak dalam tupperware. tu pun pagi tadi berkali2 aku pesan jangan lupa keluarkan bekal masa morning break. maklum jelah dia belum pernah bawa bekal ke sekolah, takut terperam je bekal tu dalam beg dia nanti. petang tadi he told me yang dia share egg tarts tu dengan kawan2 dia seperti faris, arif, putera amiruddin and seorang lagi yang dia gelar as danny phantom (macam watak kartun yang dia selalu tengok kat tv). i believe the boy's name is deni something (i remember saw his name written on a piece of paper)tapi fahmi saja gelarkan dia danny phantom. so he has plenty of friends now which is a good sign. ;-) mama rasa lega sekarang.

oh ya... and teacher sherry tak jadi resign; she told me that she's resigning last week. another relief sebab fahmi suka sangat dengan teacher sherry.

malam ni tengok lauk kurang menyelerakan. dah lama tak makan nasi tapi since hari ni aku berpuasa so nak juga berbuka dengan nasi. sudahnya aku goreng je nasi yang sejemput tu dengan perencah tom yam; letak udang, ikan bilis halus sikit, hirisan serai dan daun limau purut. jadilah nasi goreng thai berkongsi makan dengan kakak.

2 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak daa pindah rumh baru ker .. kak beli umh kt mana yg budiman pck perdana tu ker ???? alahais abar ye kak .. cam kami ni bank2 yg memeningkan kami ..hu..hu tensiiiiiiiii

Liasari said...

lom lg diana... tgh peram $$$ bg beranak-pinak dulu heheheh. yup rumah kami kat alam budiman lps kampus teknologi maklumat uitm nusa rhu tu.
diana pun byk2 le bersabar ye... rupa2nya tak senang nak dapat rumah iye? byk cubaannya ;-)