Sunday, 15 February 2009

Our Simple Weekend

we started the day with a family outing to taman jaya. it was still early but surprisingly the parking area was full. yaya commented that it was perhaps due to the fact that we were late so everyone else had taken the parking area. in actual fact we were not late, we reached there much much earlier than we used to sebab pagi ni kami bangun awal. selalunya dah pukul 11am baru kami sampai ke taman jaya, but this time around we were like an hour early. so we figured out that it was due to the fact that memang kebiasaannya taman jaya packed di awal pagi sebab orang datang bersenam awal unlike us yang masih dibuai mimpi dalam selimut.

the best thing about today's outing to taman jaya is the fact that fahmi & yaya dapat tengok muka 'chua' & 'tanusha' (the two character in the famous Geng Bas Sekolah series). they happened to have a shooting for a tv program kat taman jaya pagi tadi. both fahmi & yaya just couldn't believe it bila aku bagitau diaorang memang itu chua & tanusha in real life they're looking at. both of them are an avid fan of GBS sampaikan kekadang malam pun kami terpaksa wrestle the remote away from them coz the repeatedly watch GBS. mana boleh tahan macam ni ;-P

i think the outing was doing its best to both fahmi & yaya. let them sweat & feel the sun and let loose. takdelah memerap je dalam rumah macam mama & daddy dia yang lebih suka berhibernasi je dihujung minggu sebab dah penat bekerja kan. kalau nak ikutkan tabiat kami berdua yang duk memerap je dalam rumah kesian pulak budak berdua ni dunia diaorang tak berkembang. since we went out early dapatlah kami balik semula ke rumah awal. jadinya sempatlah aku buat nasi dagang for lunch today. tau jelah kan proses mengukus nasi dagang ambil masa agak panjang, sampai hubby dah menjerit2 lapar.

baki pulut buat nasi dagang tu aku kukus. memula tak tau nak buat apa, akhirnya datang idea nak cuba buat pulut seri muka. bereksperimen dengan resipi orang, menjadi juga. hubby sukalah sebab bahagian kepala (hijau) tu tak manis sangat. kalau ikut aku itu belum cukup manis... takpe next time tambah gula lebih sikit hehehe.



sebab tengahari dah lunch heavy (with nasi/pulut & gulai ikan tongkol bersantan) makanya for dinner aku sediakan salmon sandwich with croissant bun aja. aduhh sedapnya croissant bun yang wangi ni... beli siap kat bakery je, senang :-)

2 comments:

azie said...

lega fahmi seems enjoy kt new school..
btw..aha..mana nk carik red track bottom ek..pelik jugak...takut kalo ada design mcm girlish...
school x provide ke?dania punye track bottom n tshirt mmg beli kt tadika..so that sume sama

Liasari said...

azie,
baru je rasa relieved kejap pasal fahmi's school, tetiba dia wat hal pulak. read my latest entry