Sunday, 24 May 2009

Produk Orang Demam

i wrote about my flu symptom in my previous entry. but no i didn't get the flu, instead it turns as high fever instead. i was feeling hot on the outside but cold inside. i don't feel like getting a shower upon returning from work on friday but i hate myself when i'm all weak, so i forced myself to take a bath. after which i proceeded to bake a chocolate cake.

i've already made my plans for the weekends. this week i get saturday off. as you know me already i can't just sit around doing nothing on my long weekend. i had a bad sore throat on friday night which rendered me turning and tossing on the bad, i couldn't sleep, i was feverish. came saturday morning i was too weak to move, i can;t swallow solid food, rasanya ada kelenjar yang bengkak dalam tekakku, it can't be my tonsil coz i've got both removed, but it does feels like tonsils though. hubby told me to cancel my plans, but i've made up my mind. this time around i wouldn't let anything came between me and my plan.

so, inilah hasil kerja orang demam. macam zombie buat kerja ni... i spent 7 hours menyiapkan deco ni.
lepas siapkan kerja tu, i went to the clinic alone. the doctor gave me a very strong antibiotic, ada orang cakap augmentine is the strongest antibiotic but this one is not augmentine. but still from what he said i gather yang ni pun kuat jugak. he reminds me not to take them on empty stomach, i told him how am i going to eat anything at all dengan tekak aku yang bengkak dan rasa macam kertas pasir. i asked for ubat sakit tekak and he prescribed me with some ubat radang and plenty of panadol.

aku ni kekadang terlebih degil. aku balik rumah alas perut dengan pengat pisang sikit lepas tu terus makan ubat. itupun sebab aku dah tak tahan menggigil dan sakit sendi2 semua. aku ingatkan pengat pisang tu cukup untuk alas perut. sebab antibiotik yang aku selalu dapat tak pernah pulak beri effect yang terlalu kuat macam yang kali ni. serta merta perutku sakit mencucuk2. ku ajak hubby makan kat luar, coz i don't think i can stand in the kitchen cooking, and i need something yang mengkecurkan liur. it took sometime after i finish my meal for the pain to subside.

dan pagi tadi aku ambil breakfast secukupnya - tuna mayo sandwich dengan butter croissant. orang degil patut sesekali learn her lesson ;-)

dan ini hasil kerja orang demam yang masih dedar.

sambil menaip entry ni pun badanku berpeluh2... i was hopping aku cepat sihat. esok nak kerja.

7 comments:

SHIRAH said...

lorr..cantik giles
terror ko Wa....

Liasari said...

shirah,
memang giles wat keje dalam demam kekeke. ko punya pasal kensel pi melawat bb faisal, kan aku dah bertambah kegilaan mendeco kek.

iswatie "colours of life" said...

huh segan la produk org demam nih....kalu demam la kebabom la yer...

yg x tahan 7 hours to completed the deco..kalu mak..dah bosan daaa..hahahahaha

Liasari said...

watie,
huarghh maunyer x bosan...dah berasap kepala nak pitam tapi tahankan jugak... dah terlanjur. hehehe

nOLie said...

ishkkk..meleleh air mata tengok produk orang demam tuh..uhuksss

s2m3r said...

Liaaaa...
well done..sakit2pun cun lagik tuuu.....7 jam?? huh....

Liasari said...

nolie,
haku plak meleleh ayaq peluh nak menyiapkan...

ila,
iye ila 7 jam dari menguli, mencanai, menggentel, memintal dan bermacam2 'men'... tido lg best