Thursday, 29 April 2010

Satin Roses & Ribbons

Ahad tempohari I was doing some arty crafty work – mencantumkan artificial flowers to ribbons; to be use as decorative items at the sides of the hantaran tray for my lil bro’s wedding nanti. Bila hubby menjerit dari laman rumah minta dibantu berkebun, I quickly abandon my work, in pursuit to assist him. nanti merajuk pulak gardener sukarela, akak juga yang susah.

Malamnya selepas selesai cooking and had dinner together barulah saya sambung kerja-kerja arty crafty yang tergendala siang tadi.bakul2 putih tu adalah hasil tangkapan saya menemankan my mum shopping di nilai3. bakul2 tu nanti akan dihias riben pruple kelilingnya
buat sementara waktu bakul putih ni jadi bekas simpan satin roses & ribbons

Takdelah susah sangat pun tapi bila jam menunjukkan angka 10 malam terus saya simpan semua barang walaupun hanya tinggal sekuntum je lagi bunga yang belum dicantum dengan riben. Badan dah penat, time to retire. Nanti2lah saya sambung mencantum bunga lagi sekuntum tu. bukannya susah sangat pun. Final product tray hantaran tu simple aja, maklum ler saya sendiri pun tak kreatif sangat kerja2 kraftangan ni. Nantikan final product nya ye ;-)

2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kagum dgn kak .. mmg tgn ada bakat memacam ;-)

Liasari said...

owh kalau setakat tampal menampal mcm ni bolehlah diana. nak suruh buat bunga sendiri kirim salam jelah ... "M" tahap gaban