Monday, 21 June 2010

Bila Separuh Jiwa Saya Pergi

My other half pergi lagi. Bila my other half berpergian out station lama begini, anak2 jelah jadi peneman saya. Kawan bercakap dan kawan bergaduh. Kalau tidak, pada blog inilah saya luahkan rasa kekosongan. Kalau nak cakap pasal something yang lebih private sikit email lah jadi perantara dengan kawan yang jauh. Itupun sekarang ni kena hati2 bila menaip email di rumah. Sebab fahmi rajin datang menjenguk dari belakang dan baca email yang saya karang! Terkejut saya semalam bila dia read my email loud. Tambahan kandungan email itu agak dewasa sikit untuk dia fahami. Saya suka galakkan dia membaca, tapi bukan email saya! :-)… nahas saya kalau dia ceritakan pada orang hahaha.

Hari ini sekolah dah mula balik. My children mudah pula bangun pagi ni walaupun malam tadi tidur agak lewat hampir 11.30malam. Anak2 saya memang tak ada disiplin tidur awal, sebab mama dia tak disiplin kan! Tapi selalunya kalau hari sekolah paling lewat mereka tidur jam 10malam. Kadangkala jam 9 malam dah tertidur depan tv. Habit yang sangat tidak baik, saya tahu tapi mama diaorang yang juggle 2 kerja dalam 1 masa ni sentiasa kelam kabut, tak sempat nak uruskan mereka dengan baik.

Hari ini juga seharian kepala saya sakit berdengung. Tidur tak cukup lena, asyik terjaga sebab aircon rosak pula malam tadi. Panas, tambahan pulak saya dan anak2 berkongsi 1 katil. Nak saya angkut mereka ke bilik mereka sendiri yang juga dilengkapi aircon tak sampai hati pula nak kejutkan. Sudahnya sampai ke pagi lah kejap2 saya terjaga sebab panas. Tambahan fikiran saya masih terganggu over something, lagilah susah nak tidur lena.

Aircon ni pun saya tak tahu apa masalahnya. Pagi semalam dah kami panggil orang tengok2kan tapi takde apa2 pun. Elok je sejuk dia seharian. Tapi bila malam after 1 hour on tu mulalah signal dia menyala dan terus hawa sejuk hilang. Hubby nak minta kawan dia datang tengok kan. Tapi saya keberatan. Biarlah orang yang tak dikenali je datang masuk ke bilik ini nak betulkan aircon, saya kurang selesa jemput orang yang dikenali ke dalam bilik tidur. I know pelik kan… nampak sangat bilik saya comot malu nak tunjuk kat orang... hahaha

2 comments:

qaseh said...

Wa, husband ko gi mana hehe
awat tak panggil aku teman ....^_^

Liasari said...

cissss...tak kuasa aku... bau tak sama ler! hihihi